Case stories

dr.dk’s historie 1996-2006

Niels Brügger, leder af Center for Internetforskning på Aarhus Universitet, er en af Netarkivets flittigste brugere. Han forsker i dr.dk’s historie fra 1996 frem til 2006. Hør Niels Brügger fortælle om sin forskning i dr.dk’s udvikling, blandt andet om live-stream af Eurovisionens melodigrandprix og en live-tv-debat-stream, som stod helt tom og ubrugt på direkte tv i næsten 10 minutter og meget mere.

Dr.dk udgjorde for få år siden hele 25 % af det danske domæne “.dk”, og webstedet er således et meget markant element i den voldsomme udvikling i internetbrug siden midten af 1990’erne.

Forhistorien

Her beskriver Niels Brügger forhistorien, der leder frem til åbningen af dr.dk eller DR Online, som det hed i 1996.

Første fase

Her beskriver Niels Brügger DR Onlines første fase, der var en kort forsøgsperiode, hvor man overvejede webstedets fremtid og eksperimenterede med mediet.

Anden fase

Her beskriver Niels Brügger DR Onlines anden fase, hvor webstedet etablerede sig som en permanent del af DR. I denne fase begyndte man at benytte sig af nye virkemidler som grafik, og man fandt frem til tre grundfunktioner for webstedet.

Tredje fase

Her beskriver Niels Brügger DR Onlines tredje fase, som var kendetegnet ved en stor ekspansion af sidens indhold. I denne fase oprettede man de store hovedområder som bl.a. nyheder og sport, og man transmitterede for første gang TV direkte til internettet i forbindelse med Melodigrandprix 2001.

 

Kilde: danmarkshistorien.dkVimeo.