Netarkivet er klar til folketingsvalg 2015

5. februar 2015

fv2015

Et folketingsvalg er en af de planlagte begivenhedshøstninger Netarkivet foretager. Valgkampen til folketingsvalget, der senest skal foregår den 15. september 2015, er så småt kommet i gang. Netarkivet vil være med fra starten. Derfor er vi begyndt at høste sider med folketingsvalgrelateret indhold. Derudover samler vi links til blandt andet folketingskanditaters og opstillingsberettigede partiers hjemmesider og deres tilstedeværen på de sociale medier.

Netarkivet bruger erfaringer fra tidligere Folketingsvalgs- og andre begivenhedshøstninger. Vores sidste store begivenhedshøstning omkring European Song Contest i København i maj 2014 er blevet grundigt evalueret. Forskere har deltaget i selve begivenhedshøstningen og har også været med til evalueringen. Resultaterne af denne grundige evaluering indgår også i forberedelsen af den aktuelle høstning af folketingsvalget 2015.

Vi vil sætte særligt fokus på de sociale medier. Vi har identificeret links til bl.a. kandidaternes  Facebook- og Twitterprofiler og kan allerede nu konstatere, at valgkampen har flyttet sig fra Facebook over på Twitter. Vi har links til godt 700 Facebookprofiler og dobbelt så mange Twitterprofiler.

Vores høstningsteknologi er baseret på links, der indsamles af en webcrawler (høster).