I Like

7. juli 2014

I-like

Hvilke nyheder og historier deler danskerne på de sociale medier?

”I Like” er et værktøj , der blev udviklet til et forskningsprojekt, der skal kortlægge hvilke historier danskerne deler, anbefaler og kommenterer på sociale platforme som Facebook, Twitter, Google + og Linkedin.

I Like overvåger alle større danske medier som ekstrabladet.dk, bt.dk, tv2.dk, dr.dk, politiken.dk, berlingske.dk, jyllands-posten.dk, information.dk og kristeligt-dagblad.dk. Derudover overvåger I Like en lang række mindre medier som for eksempel lokalavisen.dk, bornholm.nu, familiejournal.dk, kommunikationsforum.dk, gaffa.dk og fyens.dk.
På en  hjemmeside http://filip.journet.sdu.dk/ilike/ kan man følge med i hvilke historier danskerne deler, anbefaler og kommenterer på tværs af Facebook, Twitter, Google + og Linkedin. Forskningsprojektet indsamler over 3000 historier i døgnet.
Netarkivet arkiverer hjemmesiden ”I Like”. Således kan man også om 50 år studere, hvad danskerne delte på de sociale medier i 2014.
Selve værktøjet kan også blive interessant for Netarkivet. Måske kan vi ved hjælp af værktøjet kortlægge, hvad danskerne er mest optaget af forud for næste folketingsvalg?
I Like er udviklet af journalistisk lektor Filip Wallberg fra Center for Journalistik ved Syddansk Universitet.