Eurovision Song Contest 2014 – hidtil største begivenhedshøstning

27. marts 2014

800px-Pht-Vugar_Ibadov_eurovision_(30)

Eurovision Song Contest eller International Melodi Grand Prix afholdes i maj i år i Danmark. Netarkivet har været fremme i skoene og allerede i december 2013 startet en begivenhedshøstning. Eurovision Song Contest 2014 bliver Netarkivets største begivenhedshøstning nogensinde. Alle webkuratorer (medarbejdere der er ansvarlige for indsamlingen af materialet til netarkivet) deltager i arbejdet. Desuden er det den første begivenhedshøstning, hvor der fra starten er tilknyttet forskere. Det er musikforskeren Henrik Smith-Sivertsen, der rådgiver om, hvad der skal tages med i høstningen og løbende ser på det indsamlede materiale.

Netarkivet indsamler ud over danske hjemmesider om Eurovision Song Contest 2014 også udenlandske hovedsider, deltagernes hjemmesider og frem for alt deres aktiviteter på de sociale medier, Facebook, Twitter osv. Indsamling af de sociale medier er en stor udfordring, da disse anvender teknologier, som er svært at indsamle med det almindelige høstningsværktøj. Det samme gælder for videomateriale. Netarkivet har udviklet et særligt værktøj til indsamling af YouTube videoer. Desuden anvendes der screenfilmning.

Begivenheder, der skaber øget aktivitet og genererer nye sider på den danske del af internettet, kan udløse en begivenhedshøstning. Netarkivet gennemfører omkring 3 begivenhedshøstninger årligt.

(in English)