Det Kgl. Bibliotek dokumenterer Coronavirus COVID-19 i Netarkivet

30. marts 2020

Coronavirus COVID 19 har skabt øget aktivitet på internettet, ikke mindst på de sociale medier. Netarkivet er i gang med en begivenhedshøstning, der forsøger at fange så meget dansk relevant indhold om Coronavirus som muligt.

Hvad vi fokuserer på

– Sociale medier: udvalgte Facebook posts og profiler, TikTok, Twitter, YouTube, Instagram, Reddit, Imgur, Soundcloud, podcasts, Pinterest og memes på forskellige platforme.

– Udenlandske omtaler af Coronavirus i Danmark

– Artikler og temasektioner fra danske nyhedsmedier dækkes af Netarkivets løbende selektive indsamlinger og justeres i takt med at nye relevante sites opstår.

– Alle danske domæner høstes derudover i årets første tværsnitshøstning, der blev sat i gang d. 13. marts. Begivenheden har betydning for hele Danmark. Tværsnitshøstningen sikrer at vi får indsamlet bredt.

Den danske vinkel

Startskuddet til Netarkivets fokus på Coronavirus COVID-19 var Niels Bo Bojesens satiretegning af et virusplettet Kina-flag. Vi fokuserede på at sikre os reaktioner på tegningen og den efterfølgende online diskussion på et væld af forskellige sociale medier. Særligt på Twitter gik bølgerne højt, hvor der var stærke udmeldinger og memes om Danmark, tegneren og Jyllands-Posten. Det var d. 26. januar 2020.

Fra epidemi til pandemi – Danmark lukker ned

I februar eskalerede Corona-epidemien i Kina og spredte sig til andre dele af verden. D. 11. marts opgraderede WHO epidemien til en pandemi og Statsminister Mette Frederiksen holdt et pressemøde og kom med en række tiltag der lukkede Danmark ned, som medierne omtalte det. Efterfølgende har mediebilledet i Danmark og resten af verden været fyldt af nyheder og reaktioner om Coronavirus COVID-19.

Du kan hjælpe Netarkivet

Vi vil gerne have dit input til:

  • Danske sider om Coronavirus i Danmark (Men IKKE Artikler og temasektioner fra danske nyhedsmedier)• Udenlandske sider om Coronavirus i Danmark• Offentlige posts/grupper på Sociale medier med dansk relateret indhold

Hjælp Netarkivet med at finde websider til begivenhedshøstningen